Het bouwen van een veranda, zelf doen of laten doen? 

Wil jij wat extra allure toevoegen aan je tuin? Vind je deze wel mooi, maar heb je toch het gevoel dat er nog iets mist? Dan raden wij je aan om eens te overwegen een veranda aan je tuin toe te voegen. Dit is namelijk een geweldige manier om aan de ene kant extra leefruimte te creëren, terwijl je tegelijkertijd ook beschutting en comfort biedt. De vraag is dan alleen: ga je die aluminium overkapping zelf plaatsen, of is het beter om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen? Het brengt allebei voordelen met zich mee, die we voor je op een rijtje gaan zetten in dit blog.

Om te beginnen: wat is een veranda precies?

Je hebt de keuze uit meerdere verschillende overkappingen om in je tuin te zetten. Dit zijn allemaal prima manieren om van je tuin een nog fijnere plek te maken. Met een overkapping zorg je er namelijk voor dat je altijd een plek hebt in je tuin waar je droog zit. Een ideaal  afdak om je BBQ onder te zetten, of om de tuinmeubelen onder te plaatsen als het gaat regenen, maar je eigenlijk nog niet naar binnen wil. Simpel gesteld is een veranda een plat afdak, dat steunt op palen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kapschuur, die juist een gepunt dak heeft. 

Zelf een veranda in je tuin zetten

Je hebt bij het plaatsen van een veranda twee keuzes: zelf doen of het laten doen. Kies je ervoor om dit zelf te doen, dan bespaar je flink op de kosten. Je hoeft geen externe partij in te schakelen, waar in de regel een flink tarief aan moet worden betaald. Bedrijven als Jumbowood leveren veranda’s als bouwpakket, dat je alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. In een dergelijke kit zitten dan alle benodigde materialen. Niet alleen maar het hout, maar ook de materialen waarmee je alle planken bevestigt. Hier zit ook nog een gedetailleerde handleiding bij. Zo hoef je geen ervaren klusser te zijn om een veranda te kunnen bouwen. Let er hierbij wel op dat het bouwen van een veranda een flinke klus kan zijn. Jumbowood kan hierbij helpen door middel van het voorzien van een montage team.

Of toch liever door een professional laten doen?

Beschik je zelf niet over de vaardigheden om zelf een bouwpakket in elkaar te zetten. Of zie je dit simpelweg niet zitten? Dan is het natuurlijk altijd een optie om een professional in te schakelen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden die voor jou aan de slag gaan met het bouwen van je veranda. Zij maken nauwkeurige metingen, beschikken over constructie vaardigheden en kennen de lokale bouwvoorschriften. Zo ben je er ook zeker van dat alles volgens de hoogste kwaliteitseisen bij je wordt afgerond. Laat je jouw veranda bouwen door een specialist, houd er dan wel rekening mee dat je hiervoor flink in de buidel moet tasten.  Daar staat dan wel tegenover dat jouw veranda er straks prachtig uitziet en dat je zeker bent dat hij stevig staat.

Kies een mooie veranda voor bij je huis

Met een veranda open je een wereld aan mogelijkheden in je tuin. We raden je dan ook zeker aan om een veranda te kiezen om het buitenleven om en nabij je huis nog rijker te maken. Jumbowood is een bedrijf waar je aan het juiste adres bent voor een veranda van hoge kwaliteit. Je kan er hier voor kiezen om een bouwpakket aan te schaffen, waar alle materialen in zitten, of om de veranda door specialisten waar Jumbowood mee samenwerkt te laten plaatsen. Kies een van de vele verschillende veranda’s, in de afmetingen die het beste in jouw tuin of bij je huis passen. Het is hier ook mogelijk om een veranda op maat te laten maken. Zo weet je straks zeker dat die veranda helemaal mooi op de stijl van je huis of tuin aansluit.

Waarom kiezen voor een veranda van Douglas hout?

Of je de veranda nu zelf gaat bouwen, of laat bouwen, we raden je aan om als materiaal voor Douglas hout te kiezen. Dit is een duurzame soort hout met een prachtige, natuurlijke uitstraling. Het is daarbij een houtsoort die erom bekend staat goed bestand te zijn tegen weersomstandigheden. Om uw veranda ook extra te beschermen tegen rot, schimmel en insectenplagen raden wij aan een houtbeschermingsproduct te gebruiken. Zodoende een houtsoort waarbij je mag vertrouwen dat je veranda er door de jaren heen prachtig uit blijft zien!

 

Terug naar overzicht

TOP 5 AANBIEDERS

Gamma Bekijk deze aanbieder Praxis Bekijk deze aanbieder Karwei Bekijk deze aanbieder Hornbach Bekijk deze aanbieder Hubo Bekijk deze aanbieder Formido Bekijk deze aanbieder